Uhapšen još jedan policajac u Sarajevu, osumnjičen za odavanje službene tajne

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo pomoći učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela i odavanja službene tajne.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS jučer su nakon prikupljanja dokaza o izvršenim krivičnim djelima, a u saradnji s Upravom policije MUP-a ZDK i PU Istočno Sarajevo, izvršili pretrese osoba, motornih vozila, stanova i drugih prostorija na više lokacija na području Kantona Sarajevo, Zeničko-Dobojskog Kantona te općina Istočno Novo Sarajevo i Pale na području Republike Srpske.

Uhapšeni su nakon kriminalističke obrade sinoć predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Uhapšeni policajci su: Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

Akcija hapšenja je uslijedila nakon višemjesečne istrage i prikupljanja dokaza, a sve s ciljem borbe protiv kriminala i korupcije u vlastitim redovima. Uhapšeni se terete da su uzimali novac u zamjenu za “opraštanje” prekršajnih naloga u saobraćaju. Sumnjiče se za počinjenje više od 100 krivičnih djela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *