U Kantonu Sarajevo 281 novi slučaj zaraze koronavirusom, preminule 4 osobe

U posljednja 24 sata u Kantonu Sarajevo obrađena su ukupno 943 testa na koronavirus, a od tog broja potvrđen je 281 pozitivan nalaz, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo. U odnosu na jučer, danas imamo 50 novozaraženih više, ali i 200 testiranja više.

Iz zavoda su saopćili kako je od ukupnog broja novozaraženih njih 138 već od ranije u samoizolaciji te pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti ranije oboljelih.

Kada je riječ o broju oporavljenih, u posljednja 24 sata oporavile su se ukupno 162 osobe. U posljednja 24 sata su od posljedica koronavirusa preminule četiri osobe u Kantonu Sarajevo.

Trenutno se 213 građana nalazi na hospitalizaciji i to njih 112 na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu te 101 u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Iz Zavoda za javno zdravstvo KS također su saopćili kako se trenutno dvije osobe nalaze na respiratoru, a 7 osoba je otpušteno s hospitalizacije.

Prema zvaničnim podacima, trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze u Kantonu Sarajevo je 1.562, a 1.428 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *