Tužilaštvu prijavljen veći broj zaposlenih osoba s falsifikovanim diplomama

Glavni federalni tužilac Munib Halilović razgovarao je sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom u Kantonu Sarajevo Erduanom Kafedžićem i savjetnikom pri uredu Ericom Larsonom kako bi tretirali problem falsifikovanja diploma.

Tema današnjeg sastanka u prostorijama Federalnog tužilaštva FBiH bio je rad Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom u Kantonu Sarajevo u vezi s procesuiranjem krivičnih djela koja otkrije Ured te nadzor Federalnog tužilaštva nad tim predmetima.

Ono što je podstaklo ovaj sastanak jeste sve veći broj krivičnih prijava protiv zaposlenih osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, koje su posjedovale falsifikovane diplome.

Također, u razgovoru je pomenuto pokretanje krivičnih prijava i protiv osoba koje nisu prijavile i provjerile podatake o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.

Glavni federalni tužilac Halilović je na sastanku izrazio spremnost na pružanje svakog vida podrške u procesuiranju navedenih krivičnih djela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *