Smijenjena uprava sarajevskog preduzeća ViK na čelu s direktorom Hadžiahmetovićem

Odluku o smjeni je donio Nadzorni odbor preduzeća za kojeg Hadžiahmetović tvrdi da je nezakonito imenovan i da mu uopće nije obrazloženo zašto je to učinjeno.

“Jutros u 10 sati su oni donijeli takvu odluku. Ne da mi nisu obrazložili smjenu, nego uopće na dnevnom redu nije bila smjena. U dnevnom redu koji je dostavljen prije sedam dana, od nas su tražili da im mi formiramo dnevni red. To je jedna prevara i mi njih ne prihvatamo jer ih je Skupština nezakonito formirala. Mi smo u sudskom postupku koji još traje. Sve su ignorisali. Tražili su da ih obavijestimo o Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), mi smo im podnijeli izvještaje”, kazao je.

Prema njegovim riječima, dok je on danas rješavao krucijalna pitanja u Vogošći, održana je sjednica Nadzornog odbora na kojoj je smijenjen.

“Smijenili su nas na jedan hinjski način, mimo dnevnog reda i mimo svega. Izmijenili su dnevni red”, dodao je.

Potvrdio je da je za v. d. direktora imenovan Adnan Hodžić.

“On je čovjek kojeg je bivša direktorica Azra Muzur kaznila otjeravši ga na Butile. Prije dva mjeseca sam ga vratio u život u smislu da sam ga vratio na poziciju šefa za distribuciju vode u našem centru”, naglasio je Hadžiahmetović za Klix.ba.

Ponovio je da je sve urađeno nezakonito i smatra da će se ova odluka negativno odraziti na građane Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Hadžiahmetović je za direktora ViK-a imenovan u oktobru prošle godine kada je na vlasti u Kantonu Sarajevo bila “šestorka” – Narod i pravda, Naša stranka, Socijaldemokratska partija, Savez za bolju budućnost, Demokratska fronta i Nezavisna bosanskohercegovačka lista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *