Oni su optuženi su da su 29. augusta 2019. godine radi sticanja imovinske koristi, uz prijetnju pištoljem radnici, počinili razbojništvo u poslovnici Lutrije BH u ulici Bulevar mira, u centru grada.

Kako se navodi u optužnici, unutra je prvi ušao Kadrić prikazavši se kao igrač, a u stvari s ciljem da izvidi stanje u samom objektu, a potom je Rešidovića obavijestio mobitelom kakvo je stanje. Sumnja se da je nakon toga prvooptuženi, maskiran i sa rukavicama, držeći pištolj u rukama, ušao u objekat i uz prijetnu i povike od radnice oduzeo dnevni pazar u iznosu od 903 KM.

Nakon sprovedene istrage, Tužilaštvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv Rešidovića i Kadrića za krivično djelo razbojništvo i dostavilo je Osnovnom sudu na daljnji postupak gdje je u cijelosti potvrđena.

U oktobru prošle godine bijeljinski Okružni sud potvrdio je optužnicu protiv njih dvojice zbog pljačke mjenjačnice “Kod Miše” u Bijeljini 30. augusta iz koje je ukradeno 2.500 KM.

U pljačku su tada došli “mercedesom E320” i Rešidović je, maskiran, uz prijetnju pištoljem oteo novac. Trčeći je krenuo bježati i radnik ga je sustigao, pa je Rešidović ispalio metak u zrak, pri čemu mu je ispao veći dio novca. Vidjevši šta se dešava Kadrić je dao gas i pobjegao, a Rešidović je pješke nastavio bježati i obojica su ubrzo uhapšena.