OD OVOGA NAJVIŠE STRAHUJE VOŽD IZ LAKTAŠA: „Šira javnost biće teško šokirana kada otkrijem na kakvo zločinaštvo su spremni vodeći ‘čuvari’ Republike Srpske“

Nakon predstojeće istrage, nije sigurno kakvoj se budućnosti može nadati Republika Srpska, naročito kad njen politički i institucionalni vrh odreda pohapse i pritvore.

Nakon saopštenja Tužilaštva BiH o preuzimanju krivičnog spisa o ubistvu Davida Dragičevića od Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Republičkog javnog tužilaštva RS, Borislav Radovanović na svom blogu iznosi rezime onoga šta će daljnja istraga nepobitno utvrditi. Posebno nakon upoznavanja s dokazima i činjenicama iz krivičnog predmeta naziva “Želimir Lepir i drugi” pod brojem T12 1 KTK0000686 18, po kom dosad (ni)je postupalo Bajićevo posebno odjeljenje.

Radovanić teško optužuje ministra Dragana Lukača, koji je, prema njegovom mišljenju, “u namjeri počinjenja krivičnog djela organizirao zločinačko udruženje u čijem sastavu zajednički kriminalno djeluju pripadnici policije, službena lica tužilaštva i više civilnih osoba“. Još 30. maja 2018. godine kao „pripadnici Lukačevog zločinačkog udruženja“ prijavljeni su Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Darko Ilić i Darko Ćulum, a imena još petnaestak članova Radovanović zasad ne želi iznositi.

Druga činjenica vezana je za posljedice kakve po Republiku Srpsku može produkovati istraga “zločina protiv čovječnosti”, počinjenog protiv civilnog stanovništva od zločinačkog udruženja formiranog unutar organa krivičnog gonjenja, a uz svesrdno pomaganje nosilaca najviših funkcija entiteta. U svojim podnescima Željku Cvijanović i Radovana Viškovića Radovanović je upozorio na potencijalne teške posljedice i ponajviše zbog toga ih pozivao da reaguju kao zakonom propisani kontrolni organi rada policije. Kako su štitili interese Republike Srpske, tako će i krivično odgovarati, ali sa pozicije individualne odgovornosti.

Radovanović nadalje u svom blogu najavljuje da će u narednom periodu objelodaniti brojne nove informacije o monstruoznim ubistvima kakvima se odavno bavi, ali i o nekim javnosti potpuno nepoznatim zločinima. „Šira javnost biće teško šokirana kada otkrijem na kakvo zločinaštvo su spremni vodeći ‘čuvari’ Republike Srpske te kakva je stvarna pozadina pojedinih ubistava koja su, navodno, istražena i procesuirana. Ljudi moji, govorim o bukvalno umobolnim zločinima“, piše, između ostalog, na svom blogu Borislav Radovanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *