Objavljen snimak hapšenja osumnjičenog za ubistvo osam osoba u Mladenovcu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije objavilo je snimak policijske akcije koja je rezultirala hapšenjem Uroša Blažića, osumnjičenog za ubistvo osam i ranjavanje 14 osoba u Mladenovcu.

Specijalna policija je opkolila Blažića u kući njegovog ujaka u selu Vinjište kod Kragujevca. Osumnjičeni ubica je pronađen nakon osam sati intenzivne potjere. U potjeri je učestvovalo više od 600 pripadnika različitih sigurnosnih tijela.
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/lKRKiNbtADw” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>
https://www.youtube.com/watch?v=lKRKiNbtADw&ab_channel=RankoSijan
Policija je prilikom pretrage vikendice koju koristi Uroš Blažić u Ševšinu pronašla karabin s optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge dijelove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 patrone, 4 signalna metka i 25 komada streljiva za karabin.

Uhapšeni je u trenutku hapšenja imao majicu sa natpisom “88” što u neonacističkim krugovima označava slovo H i tumači se kao nacistički pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *