Mito, zakup parkinga, Sky: Za šta se terete Hadžibajrić i drugi

U sklopu akcije kodnog naziva “Start”, pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva KS, pripadnici MUP-a KS lišili su slobode Ibrahima Hadžibajrića, Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića i Almu Destanović.

“Tužilaštvo KS tereti ih za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja/ovlaštenja, pranje novca, primanje i davanje dara.

Sumnjiče se da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Pojedini članovi grupe su međusobno komunicirali putem aplikacije Sky, kako bi prikrili tragove i u konačnici dogovarali počinjenje krivičnih djela.

Terete se da su nezakonito izdavali u zakup parking prostore na području Općine Stari Grad za najmanje tri firme nad kojima su imali kontrolu i nezakonito zaradili više stotina hiljada maraka.

Osumnjičenom Ibrahimu Hadžibajriću dodatno se na teret stavlja nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi sa područja Općine Stari Grad od koje je primio mito.

U toku je ispitivanje osumnjičenih u prostorijama MUP-a KS, navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *