Masivni zračni udari na Gazu, sravnjene sa zemljom tri zgrade

Izraelska ratna avijacija izvela je rano jutros seriju masivnih zračnih udara na više lokacija u gradu Gazi, samo nekoliko sati nakon što je premijer Benjamin Netanyahu najavio novi, četvrti rat s Hamasom.

U jutrošnjem, 10-minutnom napadu gađani su ciljevi na širem gradskom području Gaze, akcija izraelske avijacije trajala je duže od jučerašnje, najsmrtonosnije do sada u kojoj su poginula 42 Palestinaca i prema podacima iz izvještaja AP, jutros su sravnjene sa zemljom još tri višespratnice.

Iz izraelske vojske je saopćeno da su napadi izvedeni na prebivališta deveterice zapovjednika Hamasa širom Gaze, ali za sada nema podataka o broju žrtava i materijalnoj šteti.

Lokalni mediji su prenijeli da su u jutrošnjem udaru na meti izraelskih raketa i bombi bile i glavne priobalne saobraćajnice u zapadnim dijelovima grada, zgrade sigurnosnih službi, a iz lokalne elektrodistribucije je saopćeno da je oštećen dalekovod iz jedine elektrane koja snabdijeva električnom energijom veći dio južnih dijelova grada Gaze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *