Lažno se predstavio kao radnik Elektroprivrede i opljačkao stan u Sarajevu

U stanu koji se nalazi u sarajevskoj ulici Hamdije Čemerlića 35 u petak, 12. februara, desila se krađa. Počinioc je, kako saznajemo, muškarac koji se lažno predstavio kao radnik Elektroprivrede BiH. Njega su snimile sigurnosne kamere.

Krađa se desila u stanu koji je u vlasništvu 85-godišnjakinje. Muškarac se predstavio kao uposlenik Elektroprivrede koji mora pronaći kanal preko kojeg neko krade struju.Po ulasku u stan, ukrao je novac, tri vrijedna, brendirana ručna sata, brendirani parfem od 150 mililitara i brendiranu mušku narukvicu.

Izašao je na sporedni izlaz zgrade, što je također zabilježeno videonadzorom. Nakon toga se udaljio u nepoznatom pravcu. Krađa je prijavljena policiji, a građani se mole za pomoć ako imaju informacije o počiniocu.

Podsjećamo, sredinom prošlog mjeseca iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine su upozorili građane da se pojedine osobe lažno predstavljaju kao njihovi radnici.

Napomenuli su da se njihovi uposlenici koji očitavaju brojila mogu kretati samo gdje se brojilo nalazi, a da svaki uposlenik mora imati jasno istaknutu akreditaciju i da se koriste vozilima na kojima su jasno istaknuti simboli preduzeća.

Pozvali su stanovništvo da se u slučaju suočavanja s lažnim uposlenicima kompanije, odnosno osobama koje ne posjeduju zvaničnu akreditaciju, uniformu, vozilo i službeni nalog Elektroprivrede, obrate policiji i o istom obavijeste Elektroprivredu telefonskim pozivom na besplatne info linije ili na e-mail adrese:

Srednjobosanski kanton 080 020 130 info.edze@epbih.ba

Bosansko-podrinjski kanton 080 020 131 Info.edsa@epbih.ba

Zeničko-dobojski kanton 080 020 132 info.edze@epbih.ba

Kanton Sarajevo 080 020 133 info.edsa@epbih.ba

Unsko-sanski kanton 080 020 134 info.edbi@epbih.ba

Tuzlanski kanton 080 020 135 info.edtz@epbih.ba

Hercegovačko-neretvanski kanton 080 020 136 info.edmo@epbih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *