Husić se vratio iz Tokija: Očekujem medalju na sljedećim Olimpijskim igrama

Najbolji bosanskohercegovački taekwondoista Nedžad Husić se danas vratio iz Tokija, gdje je ostvario historijski rezultat na Olimpijskim igrama.

Husić je osvojio peto mjesto u kategoriji do 68 kilograma i time nadmašio imenjaka Fazliju, koji je daleke 2000. godine bio šesti u streljaštvu.Devetnaestogodišnji Husić je danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevo po dolasku u glavni grad Bosne i Hercegovine istakao kako je ponosan, ali je također naglasio kako je svjestan da je mogao postići i bolji rezultat i donijeti prvu olimpijsku medalju Bosni i Hercegovini.

“Ništa mi draže nema nego se vratiti kući poslije velikog takmičenja i vidjeti svoje prijatelje. U polufinalu sam izgubio koncentraciju i nisam imao fokus kako bi se borba završila najbolje po mene. To se odrazilo i na sljedeću borbu, nažalost nisam imao pozitivnu tremu koju svaki sportista treba imati. Previše ‘hladno’ sam ušao u borbu za medalju i desilo se to što se desilo. Možda jesam napravio historijski rezultat, ali znam da mogu puno bolje i očekujem da na sljedećim Olimpijskim igrama osvojim medalju”, rekao je Husić.

Husić nema vremena za odmor jer ga već sljedećeg mjeseca očekuju novi izazovi.

“Nastavit ću trenirati naporno, sljedećeg mjeseca me očekuje moje posljednje U21 Evropsko prvenstvo i tu očekujem mnogo. Žao mi je što je Svjetsko seniorsko prvenstvo u Kini odgođeno, jer sam tu želio napraviti također veliki rezultat”, poručio je Husić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *