Erdogan servirao Putinu “slatku osvetu”, ovog puta je on njega čekao skoro minutu

Vladimir Putin jučer se u Teheranu sastao sa presjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, a tom prilikom se, uoči početka sastanka, ruski lider našao u nezgodnoj situaciji. Naime, ostavljen je da čeka Erdogana skoro minutu.

Snimka snimljena uoči sastanka prikazuje Putina kako se vrpolji i pravi neugodnu facu pred kamerama gotovo minutu prije nego što ga Erdogan konačno pozdravi.

Inače, Putin je poznat kao jedan od onih političara čija ja reputacija da konstantno kasni i ostavlja druge čelnike da čekaju. Kako to prenose svjetski mediji, često to radi i namjerno.

S rukama sklopljenim ispred sebe, ruski predsjednik viđen je kako se prebacuje sa jedne noge na drugu i siše obraze tokom čekanja od 50 sekundi. Na kraju, Putin je pustio ruke da mu padnu uz tijelo s naznakom ljutnje kad je Erdogan ležerno izašao i njih dvoje su se rukovali, prenosi Guardian.”Ovih 50 sekundi kojim je Erdogan natjerao Putina da čeka, izgledajući iznureno pred kamerama, dovoljno govori koliko se toga promijenilo nakon Ukrajine”, rekla je Joyce Karam, viša dopisnica bliskoistočne medijske organizacije National News, u objavi na Twitteru.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Karam je razmjenu nazvala Erdoganovom “slatkom osvetom” za sastanak u Moskvi iz 2020. godine na kojem je on čekao Putina toliko dugo da je na kraju morao ući u salu za sastanke i sjesti. Turski mediji izvijestili su u to vrijeme da su Erdogan i njegova delegacija ostali poniženi nakon što su bili prisiljeni čekati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *