DODIK ĆE TEK NAKON OVOGA DA SE HVATA ZA GLAVU: Ukrajinski ambasador insistira da se ikona odmah izuzme, a sad ide i kod Gordane Tadić…

Taj zahtjev će ponoviti i na sastanku s glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić, koji će se, također, održati danas u Sarajevu.

Ukrajinski ambasador Vasilj Kirilič, koji je jutros boravio u prostorijama Ministarstva vanjskih poslova BiH, pred šeficu bh. diplomatije Biseru Turković iznio je niz molbi u vezi s ikonom koja je izazvala međunarodni diplomatski skandal, saznaje Klix.ba. Naime, ambasador Kirilič je insistirao da se ikona odmah izuzme, a zatim da stručnjaci vještače i procjenjuju vrijednost.

Taj zahtjev će ponoviti i na sastanku s glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić, koji će se, također, održati danas u Sarajevu.

Ambasador Kirilič obavijestio je ministricu Turković da nadležna tijela Ukrajine nisu izdavala dozvole za izvoz ikona slične onoj koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik 14. decembra poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *