Bosić: Sjetio sam se nalaza neuropsihijatra, bio je veoma kritičan po Dodika

Bivši predsjednik SDS-a i trenutni delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Mladen Bosić kaže kako se jučer prisjetio nalaza vještaka psihijatra kada se prije nekoliko godina našao na sudu sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Bosić smatra da posljednji potezi člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika “graniče s normalnošću”, a posebno jučerašnje sijelo s harmonikašem u zgradi Predsjedništva.

“Mislim da se to debelo graniči sa normalnošću i da tu mogu stajati neki drugi problemi iza toga. Ja moram da kažem da sam se sjetio suđenja sa Dodikom prije par godina, kada je neuropsihijatar dao svoj nalaz koji je veoma kritičan po Dodika, sa ozbiljnim poremećajima. Ja sam tada mislio da se radi o nečemu što treba da obezbijedi Dodiku neku naknadu, ali sada mi se čini da je čovjek dao pravi iskaz. U skladu sa tim, Dodik ima takvih psihičkih problema da ne bi mogao dobiti ni dozvolu za nošenje oružja, a ne da vodi čitav narod ili državu”, izjavio je Bosić za TV BN.

On je dodao da javne ličnosti, a pogotovo političari na najvišim funkcijama, svakako daju uzor drugim ljudima u načinu ponašanja.

“Ovo što Dodik radi već duže vrijeme ima odjek i u široj javnosti i u moralu građana, a i načinu ophođenja, svojevrsnoj agresiji u komunikaciji”, zaključio je Bosić.

Podsjetimo, Osnovni sud u Banjoj Luci je 2016. godine donio presudu kojom je Mladen Bosić morao platiti Miloradu Dodiku 6.000 KM zbog izjave da je Dodik “ukrao milione”.

Vještak psihijatrijske struke, prema riječima Bosića, utvrdio je da je zbog njegove izjave Dodik dobio PTSP i da je to ostavilo tragove ne samo na njegovo zdravlje, nego i zdravlje njegove porodice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *