Zašto je godišnjica obnove Starog mosta obilježena ispred Kosače, a ne ispod UNESCO-ovog spomenika

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nam je kazao kako je mjesto obilježavanja ovih važnih godišnjica promijenjeno sa ciljem da se pošalje poruka da u Mostaru ima života i ljudi.

“Ovo je jedno mjesto gdje je uvijek prometno. Mi smo danas u toj situaciji, da stalno vidimo sliku ispod Starog mosta i iz starog grada, da nema turista, ne neki način nam nije cilj sumorna slika, nego nam je cilj slika da ipak ima nekog života, iako je pandemija i da se tu stvari vrte. Ovdje ćete vidjeti sve kulturne radnike grada Mostara i nema tu nikakvih drugih ni političkih konotacija, kazao je mostarski gradonačelnik.

Ističe kako je lijepo poslati sliku grada s mjesta gdje uvijek ima ljudi i velike događaje podijeliti sa sugrađanima Mostara.

”Mi smo u ovoj godini očekivali da će, prema svim pokazateljima, ovo biti najbolja turistička sezona svih vremena u Gradu Mostaru, ali dogodilo se ovo što se dogodilo”, rekao je Bešlić te naglasio da je odaslana razglednica ujedno i poziv svim ljudima na dolazak i posjetu gradu.

Podsjetio je da se Mostar, kao i drugi gradovi, nosi s pandemijom koronavirusa te pozvao građane na odgovornost i poštivanje epidemioloških mjera i preporuka nadležnih službi.